Nieuws

Interview met Kenneth de Wit – Directeur elektra Visser & Smit Hanab

In maart worden er twee elektromonteurs van Workforce overgenomen door Visser & Smit Hanab. Workforce en Visser & Smit Hanab werken echter al langere tijd samen en daarom is het goed om eens naar deze samenwerking te kijken. Dat doen we dit keer met Kenneth de Wit, directeur elektra bij Visser & Smit Hanab.

Welkom Kenneth. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hoe kijk je tegen de samenwerking aan tussen Workforce en Visser & Smit Hanab?
We zijn al een aantal jaren met elkaar op stoom. Vooral in de offshore hebben we intensief met elkaar gewerkt. De kwaliteit van de mensen die Workforce heeft geleverd voor de offshore is echt prima in orde. Het arbeidsethos bij deze groep is erg hoog.

Is die mentaliteit ook wel eens anders?
Visser & Smit Hanab werkt vaak met (ingeleende) Engelse monteurs. Daar merken we toch dat de cultuur anders is. Met de mensen die Workforce levert, gaat dat gelukkig een stuk beter.

Dat is goed om te horen Kenneth, maar ik ga er vanuit dat deze jongens ook nog veel moeten leren.
Absoluut. Het is zo dat je het vak van monteur leert op school, maar in de praktijk moet je je meters maken. Vergelijk het met je rijbewijs halen. De praktijk begint pas echt als je zelf gaat rijden. Dat neemt niet weg dat ik erg tevreden ben over de medewerkers die Workforce heeft geleverd voor de offshore.

Kun je nog iets meer vertellen over het arbeidsethos? Wat is voor jou een goede mentaliteit?
Arbeidsethos is heel belangrijk als je het vak wilt leren. De mensen die Workforce heeft geworven zijn mensen die snappen dat je soms gewoon hard moet werken. Zij hebben een goede instelling, een goede attitude. Dat is ook echt wel nodig om volwaardig mee te draaien bij ons.

Is die goede mentaliteit nodig om bij te blijven in het vak?
Ja. Hoogspanningsmontage is een heel divers vak. Voor één windmolenpark worden veelal dezelfde stekkers gebruikt. Als je gaat werken in een ander windmolenpark moet je weer een andere techniek leren, omdat er andere stekkers worden gebruikt. Voor elk ander windmolenpark moet er daarom weer een nieuwe training worden gevolgd.

Wat voor rol heeft Workforce hierin gehad?
Het werven heeft Workforce echt super goed gedaan. Het is soms echt lastig om een groep vakmensen bij elkaar te krijgen. Door de unieke wervingsstrategie van Workforce zijn we in contact gekomen met mensen die we anders niet zo snel zouden aannemen. Zo zitten er in de offshore groep bijvoorbeeld mensen die een opleiding bedrijfskunde hebben gevolgd. Workforce heeft deze mensen een kans gegeven waardoor we ze hebben geplaatst in de opleidingsgroep.

Uiteindelijk heeft deze groep een hoog slagingspercentage behaald. Dat is echt mooi.

Ga je bepaalde zaken veranderen voor toekomstige opleidingsgroepen?
Ja, we hebben geleerd dat het soms handig is om mensen niet meteen op te leiden tot fulltime jointer (hoogspanningsmonteur), maar eerst als prepper. De opleiding hiervan is korter waardoor de leerlingen eerder in aanraking komen met de offshore. Als ze de offshore vervolgens leuk vinden, kunnen we ze verder opleiden tot hoogspanningsmonteur tot 33kV. In feite maak je op deze manier dus een voorselectie waarmee je mensen sneller op het juiste niveau krijgt.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Tot vorig jaar werkten we niet het hele jaar door, dit gebeurt nu vaak wel. We zijn verder bezig met het verder opleiden van de jongens van de huidige 33kV naar de nieuwe 66kV markt. Klanten vragen hier vaak een aantal jaar werkervaring voor vanuit je vak. Het werk op de 66kV markt is kritisch en de jongens die we nu hebben opgeleid hebben hier nog geen ervaring in. Het is ook nog maar net op de markt en alleen een select groepje kan hier nu in werken. We willen er naar toe groeien dat onze eigen mensen dit ook beheersen.

Bedankt Kenneth!

Interview met Johan van den Berg

Eind 2017 viel er bij Johan van den Berg een folder op de deurmat voor een opleiding tot elektromonteur. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en wordt Johan na een succesvolle periode bij Workforce overgenomen door Visser & Smit Hanab. Tijd voor een interview met Johan!

– Welkom Johan en gefeliciteerd met je overname door Visser & Smit Hanab. Voordat je begon aan de opleiding tot elektromonteur bij Workforce had je een kantoorbaan. Hoe kwam je er bij om de overstap naar elektromonteur te maken?

Ik wist eigenlijk nooit goed wat ik precies wilde doen. Na mijn opleiding heb ik 8 jaar werk gehad in een commerciële functie. Het werk was prima, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Eerlijk gezegd wist ik niet precies hoe ik verder wilde totdat die folder op de deurmat belandde.

– Je kreeg de folder voor de opleiding tot elektromonteur bij Workforce. Hoe ging het verder vanaf dat moment?

De folder wekte mijn interesse en ik ben vervolgens naar de informatieavond in Papendrecht gekomen. Hier werd mijn interesse versterkt en gelukkig kon ik in januari 2018 al beginnen aan de opleiding tot elektromonteur.

– Wat doe je precies als leerling elektromonteur?

Kort door de bocht? Kabels aansluiten. Dat klinkt misschien saai, maar het is echt prachtig werk. Ik werk vooral met midden-spanning. De kabels sluiten we aan tussen de 10 kV en 150 kV. Wat ik zelf mooi vind aan het werk is dat je op veel verschillende locaties werkt. Zo heb ik laatst nog een project gedraaid bij Shell. Voor een ander project sta je vervolgens op het grootste industriegebied van zeeland. Al met al heel afwisselend werk!

– Hoe bevalt het werk en de opleiding je?

Zeer goed. Ik doe de opleiding bij GOA in Nieuwegein. Hier krijg ik elke woensdag theorie- en praktijkles over kabeltechniek. Als leerling moet je ook zelf veel initiatief tonen, dat is erg goed om jezelf te ontwikkelen. We hebben ook twee perioden van 3 weken training gehad van een ervaren monteur op de werf van Visser & Smit Hanab. Dat was echt mooi, omdat je zo rustig alles kan leren in een veilige omgeving.

– Je wordt per 1 maart overgenomen door Visser & Smit Hanab. Hoe kijk je terug op je periode bij Workforce?

De samenwerking was prima. Het is niet zo dat we wekelijks een contactmoment hadden, maar dat hoeft voor mij ook niet. Als er iets moest worden geregeld, gebeurde dat ook snel. Dat is voor mij het belangrijkste.

-Heb je daar een voorbeeld van?

Voor het praktijkwerk heb ik een goede veiligheidsbril op sterkte nodig. Hier heb ik een e-mail over gestuurd naar Workforce en binnen no-time kon ik een goede bril uitkiezen. Echt top.

Ben je tevreden over de samenwerking tussen Workforce en Visser & Smit Hanab?

Zeker. Het is mooi dat je wordt overgenomen door Visser & Smit Hanab wanneer je goed functioneert bij Workforce. Uiteindelijk wil je natuurlijk veel ervaring opdoen zodat je ook zonder begeleiding kan werken. Nu ben ik nog leerling, maar ik hoop bij Visser & Smit Hanab deze ervaring nog verder uit te breiden.

Johan bedankt en veel succes!