Nieuws

Interview met Aminata Oppenhuizen

Aminata werkt nu bijna 2 maanden als medewerker vergunningen bij VolkerWessels Telecom via Workforce Nederland B.V. Een goed moment om haar te vragen hoe het tot nu toe bevalt!

Welkom Aminata. Top dat je tijd voor ons hebt vrijgemaakt voor een interview!Je werkt nu bijna 2 maanden bij VolkerWessels Telecom via Workforce. Hoe bevalt het je?

Erg goed. Bij mijn vorige werkgever was alles heel strikt en was er nauwelijks ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Hier hangt een prettige informele sfeer. Dat bevalt mij prima.
Het is voor mij ook erg handig dat het niet uitmaakt of ik om 8 uur, half 9 of 9 uur start met werken. Het belangrijkste is dat ik mijn werk goed uitvoer en mijn uren maak. Fantastisch om zoveel vrijheid en vertrouwen te ervaren.

Je geeft aan dat je persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk vindt binnen een bedrijf. Heb je al ideeën hoe je dit wilt gaan invullen bij Workforce / VolkerWessels Telecom?

Zeker. Ik wil de studie rechten gaan doen, maar dat is pittig, omdat ik nu nog 40 uur werk. In overleg mag ik nu 32 uur gaan werken zodat ik naast het werk ook kan studeren.

De functie van medewerker vergunningen sluit daar juridisch gezien ook wel bij aan denk ik?

Een beetje. Het juridische aspect is niet heel groot binnen deze functie, maar het was voor mij wel belangrijk om een baan te vinden waar dit in terugkomt. Het is overigens wel grappig dat mijn collega Nicole ook rechten heeft gestudeerd!

Dat is inderdaad toevallig zeg! Ben je sowieso goed opgevangen door je collega’s?

Ja, absoluut! Hiervoor heb ik gewerkt als internationaal inkoper bij een ander bedrijf. Dat was eigenlijk mijn eerste ‘serieuze’ baan. Ik kreeg daar de indruk dat het heel normaal is dat je op je werk een onpersoonlijke en kille omgang met elkaar hebt. Toen ik hier de eerste dag kwam, was dat direct anders. Nicole heeft mij goed opgevangen. Het voelde aan of ik met een vriendin mocht gaan werken!

Vond je het spannend om te switchen van werkgever?

Zeker. Ik was natuurlijk op zoek naar een andere baan, maar de tijd begon te dringen. Via Nationale Vacaturebank zag ik de functie van medewerker vergunningen voorbij komen. Op woensdag sprak ik Annebeth van Workforce voor de eerste keer. Op donderdag hadden we een kennismakingsgesprek via Skype en op vrijdag werd ik al voorgesteld. De week er na had ik het laatste gesprek bij VolkerWessels Telecom en was alles al geregeld. Echt ongelofelijk snel!

Leuk om te lezen dat je zo positief bent over de samenwerking tot nu toe. Bedankt voor je tijd en alvast succes met je studie!