Vorige

Medewerker Vergunningen

Introductie

In Amersfoort zoeken wij een administratief medewerker vergunningen. Jij bent de spil tussen het bedrijf en de vergunning verlenende instanties. Iemand die verantwoordelijk is voor de complete aanlevering en het op tijd verkrijgen van de benodigde instemmingen.

Organisatie

Als administratief medewerker vergunningen heb je veelvuldig contact met vergunning verlenende instanties over de voorwaarden. Jij maakt de afspraken met deze instanties en onderhandelt over de voorwaarden. Je jaagt deze ook na om de afspraken op tijd te verwerken.

Daarnaast houd je je bezig met het controleren van de instemmingen op juistheid en volledigheid. Vervolgens dien je de instemmingen in bij de desbetreffende instanties, bewaak je de doorlooptijd van dit proces en stuur je op het verkorten van de doorlooptijd waar mogelijk.

Kortom, als administratief medewerker vergunningen ben je verantwoordelijk voor het coördineren van vragen en issues vanuit de eigen organisatie en de vergunning verlenende instanties. Je werkt nauw samen met je collega’s administratief medewerker vergunningen en rapporteert aan de manager vergunningen.

Functie eisen

– HBOwerk- en denkniveau (MBO-4);

– Kennis van de lokale overheden;

– Zelfstarter;

– Pro- actief;

– Communicatief vaardig;

– Niet bang om te bellen!;

– Op korte termijn beschikbaar.

Inlichtingen

Annebeth Velema +31615270350

Sollicitatie

Annebeth Velema +31615270350

Solliciteer op deze functie

[gravityform id='1' title='false' description='false' ajax='true']