Volgende Vorige

Administratief wonder met sociale vaardigheden (40 uur)!

Introductie

Ter ondersteuning van afdeling Logistiek & Inkoop zoeken wij een Administratieve duizendpoot, die zich vastbijt in het goed verwerken en vastleggen van gegevens. Daarnaast ben je het aanspreekpunt tussen onderaannemers en toeleveranciers en bent verantwoordelijk voor het gehele bestelproces.

Functie

Jij hebt een afgeronde opleiding in administratieve richting (MBO-niveau 4), aangevuld met minimaal 2 jaar werkervaring. Jouw meerwaarde zien wij graag terug in goede kennis van administratieve en facturatie processen. Jij bent pro actief, nauwkeurig, klantgericht, assertief en communicatief vaardig. Je bent flexibel qua werkzaamheden en kunt administratief bijspringen als dat nodig is. Wij zoeken een vliegende keep, die blij wordt van werken. Iemand die tot zijn/haar recht komt in een ondersteunende rol.

Ben jij woonachtig in de regio van ’t Harde en fulltime beschikbaar? Aarzel niet en solliciteer direct.

Functie eisen

Bij ons krijg je de mogelijkheid te groeien, zowel persoonlijk als inhoudelijk. Lijnen zijn kort, drempels zijn laag. Ben je ondernemend en kom je het beste tot je recht als je ruimte krijgt? Dan zit je bij ons op je plek. We belonen je met onze solide arbeidsvoorwaarden zoals:

  • Een bruto maandsalaris tussen €2.100,- en €2.500, op basis van een 38-urige werkweek en 25 vakantiedagen; (let op; kan ook per BU/functie wisselen);
  • Een goed pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering;
  • Mogelijkheid tot persoonlijke groei met een gedegen begeleiding, waarbij ondernemerschap de ruimte krijgt;
  • Gunstige personeelskortingen op onder andere je fitnessabonnement, tanken en telefoon abonnement;
  • Gezelligheid! Bootcampen met collega’s of liever een borrel op de vrijdagmiddag?

Inlichtingen

Vragen? Bel of app naar Annebeth Velema: 0615270350. Mailen kan ook via: annebeth.velema@workforce-bv.com.

Solliciteer op deze functie

[gravityform id='1' title='false' description='false' ajax='true']